Els Clubs Primer

Coneix L'EQUIP

Alex Talavera

ÀLEX TALAVERA

“Futbolista, president i gestor: una combinació perfecta per a liderar la FCF”

L’Àlex és enginyer de professió, llicenciat en màrqueting i EMBA a IESE Business School. Als seus 40 anys, ha estat vinculat al futbol català des de ben petit i reuneix tres qualitats que representen la combinació perfecta per a liderar la FCF: futbolista, president i gestor.

President

Primer, com a jugador i porter de les categories inferiors del FC Barcelona i de la CF Damm, tornant al planter blaugrana fins al Barça B, i passant pel CD Tenerife i el Nàstic de Tarragona, abans d’arribar al primer equip de l’UE Cornellà, on va arribar a ser capità. Pocs anys després de la seva retirada, al 2012 va assumir el repte de liderar la junta directiva de l’entitat, convertint-se en un del presidents més joves de la història del club. Durant la seva gestió, la UE Cornellà ha viscut uns anys daurats a nivell esportiu, amb la consolidació d’una de les estructures de futbol formatiu més importants de Catalunya, la creació i promoció de la secció femenina de futbol, i l’impuls d’InserCor, un projecte que aposta per l’esport i el futbol com a eina d’inclusió de persones amb capacitats diverses.

A més, l’Àlex Talavera ha demostrat ser un gestor eficaç, amb un projecte econòmic per a garantir el sanejament de l’entitat, dots de lideratge en iniciatives innovadores en l’àmbit social, i un coneixement del futbol possible gràcies a la seva passió per aquest esport des de nen.
Talavera, que mai ha estat vinculat a la Federació Catalana de Futbol, inicia ara un nou camí per a liderar la màxima institució del futbol a Catalunya amb la candidatura Els Clubs, primer.

QUÍ SOM?

Després de moltes reunions per debatre sobre les diferents disciplines del futbol, vam decidir donar un pas endavant, organitzar-nos i presentar una proposta alternativa a l’actual gestió federativa. Un projecte que parteixi dels clubs i que fomenti els valors de la base.

equipo-properament2

Moltes de les persones que conformem aquest projecte hem estat presidents i presidentes, o membres directius d’entitats esportives com la vostra. Ens avalen molts anys d’experiència al capdavant de molts clubs, coneixem de primera mà les grans dificultats que existeixen per tirar endavant les entitats i, per tant, sabem on hem de destinar els esforços perquè es puguin veure resultats i millores al nostre esport.

D’aquesta manera, el Programa que compartim és el resultat de nombroses reunions amb clubs d’arreu del territori català. Volem agrair a tots els presidents i presidentes tot el que ens heu ajudat amb els vostres comentaris. Com, entre tots i totes, hem millorar la proposta inicial, l’hem fet vostra, aconseguint que sigui un projecte de valor per als clubs catalans.

CONEIX L'EQUIP

Enginyera Industrial. Consultora en Enginyeria, Urbanisme i Medi Ambient. Responsable de les Àrees d’Enginyeria, Medi Ambient i Sanitat de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. Acabant el Grau de Dret. Presidenta de club de futbol.

Ruth Guerrero Àrea Institucional

Empresari del sector agrícola i ramader. Exjugador, exentrenador i exdirectiu de club de futbol.

Jordi Terés Responsable Federacions Territorials

Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses a ESADE. Director en diverses empreses multinacionals. Expresident de club de futbol.

Adolfo Borgoñó Relació amb Proveïdors

Llicenciada en Econòmiques. Assessora fiscal i financera d’entitats esportives. Economista al sector públic-privat i professora universitària a Barcelona.

Yolanda Infantes Tresoreria

Llicenciat en Farmàcia i gerent. Entrenador de futbol durant 35 anys en clubs de futbol. Àmplia experiència en futbol formatiu.

Joan Sayós Futbol Formatiu

Administració en el sector metalúrgic. Exvicepresidenta i excoordinadora de club de futbol. Àmplia experiència en futbol femení.

Paquita Linares Federació Territorial

Professional d’entitat bancària. Exjugador i extrentrenador de futbol base i amateur. Expresident de club de futbol.

Manel Duran Integritat i Bon Govern

Llicenciada en magisteri. Mestre d'Educació Primària amb especialitat d'Educació Física. Exjugadora, exentrenadora, excoordinadora, exseleccionadora catalana en diferents categories de futbol femení i actualment col·laboradora en diversos mitjans de comunicació esportius.

Mireira Vera Futbol Femenì

Actualment President del Consell Esportiu del Pla d’Urgell. Exalcalde de Miralcamp (1999-2019). Exjugador i expresident de club de futbol.

Melcior Claramunt Relacions Entitats Públiques

Llicenciat en Ciències del Treball i Diplomat en Relacions Laborals, amb una àmplia trajectòria laboral en la gestió dels recursos humans. Executiu de multinacional. Exjugador de Segona Divisió B i Tercera Divisió.

Victor Rua Organització i Persones

  Llicenciat en Dret. Advocat especialitzat en dret esportiu i professor de dret esportiu a ESADE. Assessor jurídic esportiu.

  David Checa Àrea Jurídica

  Emprenedor i llicenciat en Dret, especialista en assumptes corporatius, M&A i estratègies comercials enfocades a les finances, energies renovables, petroli, gas i polítiques públiques. Graduat de la Universitat de Dundee (UK) amb LL. M i MBA en assumptes energètics i de gerència. Soci fundador de diverses empreses.

  Roberto Strauss Noves Tecnologies

  Llicenciada en ADE per la Universitat de Barcelona i Executive MBA per IESE. Amb més de 25 anys d’experiència en àrees d’auditoria, control, gestió de tresoreria i direcció financera en empreses de diferents sectors.

  Esther Aymerich Àrea Econòmica

  Empresari del sector agrari. Exjugador i exentrenador de futbol base.

  Jordi Solé Federació Territorial

  Gerent en el sector publicitari. Tècnic de comunicació i producció, locutor a Ràdio Ràpita. Exugador i director esportiu. Gairebé 900 partits retransmessos per ràdio.

  Fernando García Federació Territorial

  Diplomat en Formació del Professorat d’Educació General Bàsica. Especialista en Educació Física. Postgrau en Especialista Universitari de Directors Esportius. Excoordinador, exdirector esportiu i professor de les assignatures de Metodologia i Tècnica de l’Escola Catalana d’Entrenadors de la Federació Catalana de Futbol. Àmplia experiència en futbol formatiu.

  Cristobal Casado Futbol Formatiu

  Llicenciat en ADE per la Universtat de Barcelona. Empresari del sector industrial. Exjugador, exentrenador i excoordinador de diversos clubs de futbol.

  Juan Antonio Dopozo Federació Territorial

  Llicenciat en Magisteri. Mestre d'Educació Primària amb especialitat d'Educació Física. Cap d'Estudis de Primària. Desenvolupant projectes en Educació Emocional, Creativitat i Convivència. Exjugador del futbol de Tercera Divisió Naconal. Assessorament de projectes esportius.

  Javier Sánchez Futbol Formatiu

  Diplomada en RRPP i Comunicació de les Organitzacions per la Universitat de Barcelona, especialitzada en gestió esportiva. Executiva i directora de comptes. Premi a la Excelencia en la gestió esportiva el 2016. Ha estat Gestora esportiva i de protocol, i gerent a diversos clubs de futbol.

  Gemma Deumal Marketing i Àrea Comercial

   Sector comercial. Exjugador de Tercera Divisió Nacional. Scouting.

   Miquel Barcons Federació Territorial

   Assessor comercial del sector alimentari. Exjugador, exentrenador i excoordinador en diversos clubs de futbol.

   Oriol Vila Federació Territorial

   Serveis generals en centres hospitalàris. Àmplia experiència en el futbol formatiu. Exdelegat de futbol base.

   Rafael Pinedo Federació Territorial

   Exentrenador i excoordinador en diverses categories i clubs de futbol.

   José Morales Federació Territorial

   Llicenciat en Arquitectura. Urbanista i arquitecte municipal. Exdirectiu de club de futbol.

   Lluís Minoves Federació Territorial

   Empresari del sector càrnic. Col·laborador d’entitats esportives.

   Toni Tanyà Federació Territorial

   Estudis Superiors en Dret i Gestor de l'Administració de Justícia. Exjugador, exentrenador i directiu de clubs de futbol sala.

   José Maria Ribera Futsal

   Llicenciada en Magisteri, especialitzada en Educació Infantil. Gerent en empresa del sector mecànic. Directiva de club de futbol sala.

   Vicky Escartín Futsal

   Llicenciat en Arquitectura. Empresari del sector vinícola. Exjugador i exentrenador en categories base i primers equips de futbol sala.

   Manel Hidalgo Futsal
    CA ES